Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

НАЙ-ПОЛЕЗНОТО

latest

ТРАДИЦИИТЕ СА ЖИВИ: Кукерски Празник в България

Костюми и Маски: Кукерите носят впечатляващи костюми, направени от кожи и украсени с маски с ужасяващи черти. Маските често имат рога и дълг...





Костюми и Маски: Кукерите носят впечатляващи костюми, направени от кожи и украсени с маски с ужасяващи черти. Маските често имат рога и дълги коси, а костюмите са богато украсени с различни орнаменти.


Ритуални Танци: Кукерите изпълняват специални танци, които имат за цел да прогонят злите духове. Те се движат ритмично и звънят с големи звънци, които носят на кръста си. Звукът на звънците се смята, че има магическа сила и прогонва злото.


Пролетни Празници: Традицията обикновено се изпълнява през пролетта, за да се осигури добра реколта, здраве и щастие през годината. В някои региони на България, кукерите излизат и по време на зимните празници, като част от обичаите за прогонване на злото и привличане на доброто.


Атмосфера: Фестивалът е изпълнен с радост и енергия. Хората се събират, за да гледат кукерите, да се веселят и да участват в празненствата. Улиците са изпълнени с музика, танци и смях.

No comments

Реклама

Заснемане на кукери